Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 14 augusti 2015

Sigge är hemma igen

Det kommer att dröja innan Nelson och Sigge kan gå
på kvällspromenad tillsammans igen.

Igår morse ringde veterinären från Strömsholm redan vid 9-tiden och sade att
D kunde få hämta hem Sigge. Tjoho! Snacka om att lycka och glädje spred sig på Getingstorp. Kl. 13.00 hade D tid med rehabteamet för genomgång av Sigges rehabilitering och därefter hade hon tid för samtal med ansvarig veterinär. Efter detta så var det dags för hemresa och de ankom hem vid 17-tiden. 

Sigge har en bäckenfraktur som kan läka utan operation med god prognos enligt bedömning från Strömsholm. Under läkningen kommer ärrvävnad att bildas och den stabiliserar bäckenet.

Nu har D och Alice av kompostgaller byggt en rehabhage åt Sigge. Hagen har vi placerat i D:s dressingroom där han får det lugnt och stilla. I  hagen ska han vistas i 3 veckor och där ska han ha sin sovplats, toalett och mat /vattenskålar. Han får alltså inte gå lös i huset. Under de 3 veckorna ska ett  från sjukhuset medsänt schema följas. Ett schema som innehåller lite av varje:  - Han ska ges ett smärtstillande och antiinflammatoriskt läkemedel 1 gång/dag i 7 dagar. 
- Han ska bära en s k hobblesele som håller ihop bakbenen så att de inte glider isär. 
- Han ska gå korta promenader på plant, mjukt underlag 3-5 minuter 4 - 6 ggr dagligen. 
- Han får inte springa, hoppa eller klättra. 
- Han ska ges mjuk massage 1-2 ggr dagligen enligt speciella råd som D fått med.

Sigge har kunnat kissa själv på sjukhuset och det är viktigt att se till att han fortsätter med detta.

Efter de 3 veckorna i hagen ska Sigge hållas inomhus i minst 1 månad. Han får då INTE hoppa upp på saker, springa etc. utan han måste ta det lugnt.

Som vanligt i vår familj så är det D som får bära den stora bördan så dessa rehabiliteringsåtgärder med Sigge ska nu läggas till D:s redan späckade schema. Jag och Nelson får se till att vara lite mindre "krävande" de närmaste 2 månaderna.

Igår var D över med en "Tack-för-räddningsinsatsen-gåva" till våra grannar A och A som i söndags uppmärksammade att nåt var fel med Sigge och kontaktade oss vilket ledde till att Sigge hittades och kunde räddas.

Alice, 7, följde med Farmor och hämtade Sigge. Alice var oxå med i måndags när D åkte in med Sigge till sjukhuset. Alice har bott hos oss denna vecka, en vecka som hon nog kommer att minnas som ofantligt händelserik. Veckan avslutas i kväll med kräftskiva då pappa Marcus, mamma Maria och storebror Erik kommer hit liksom även Sara och Per. Naturligtvis känns det extra bra att även Sigge har kommit hem så att vi kan känna att HELA familjen är samlad. I det sammanhanget ska oxå nämnas Nelson som förstås även han blev jätteglad igår när han bästa kompis Sigge kom hem igen även om han hittills fått nöja sig med att snufsa på Sigge från utsidan av transportburen. 

När Sigge varit borta den senaste veckan så har jag förstås grottat ner mig i bilder av och tidigare inlägg om Sigge. Här är det allra första blogginlägget om Sigge.