Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 17 maj 2020

70 år

En nöjd 70-åring.

Jag stod i fönstret och blev grattad av Sara
från marknivå.

Idag fyller jag 70 år. Oj, så tiden går. Något större firande blir det inte i dessa coronatider.  Tråkigt förstås att inte kunnna fira med familjen på plats, men det får vi ta igen när tillvaron normaliserats. D och jag firade på två redan i fredags. Traditionsenligt hade jag önskat mig grekisk sallad med vederbörliga tillbehör. Tyvärr fungerar inte överföringen av bilder från D:s telefon till min dator så dom får jag lägga in senare. 
Bilderna här nedan, som jag tagit med min kamera,  är från idag och visar oklippta gräsmattor vilket aldrig tidigare hänt den 17 maj. Varje år sedan vi 2008 flyttade hit har vi gjort årets första klippning till min födelsedag, men inte i år. Detta av flera skäl. Dels var gräsmattorna "förstörda" i fjol och därför får dom nu återhämta sig extra länge innan årets första klippning, dels har vi ett mycket tajt schema just nu med massor av saker som måste ombesörjas så därför får en del gamla måsten stå tillbaka. 

Det går att stå ut med oklippta gräsmattor
den 17 maj.

Som alltid i maj, grönskande björkar.

Jag älskar våra maffiga björkar.

Björkarna som vi planterade 2011
skjuter stadigt i höjden
.

Snart så blir gräsmattorna putsade och fina.