Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 16 februari 2011

TV4 mjölkar ur allt ur varje idé

Efter "Bonde söker fru" är det nu aktuellt med "Same/renskötare söker fru". Det går inte att kalla idémakarna på TV4 för innovativa. Nej, har man hittat ett spår så går man till botten, och lite längre, med det. När man nu ändå är ute och seglar på idefattighetens hav så skulle man väl kunna göra det lite mera kittlande för tittarna.
Varför inte sikta på följande yrkesgrupper/kategorier:
- Riksgagsledamot söker...
- Minister söker...
- Landshövding söker
- Kommunalråd söker...
- Styrelseordförande söker...
- Nyhetsankare söker...
- TV-chef söker...
- ICA-handlare söker...
- TV4 söker förgäves.
Ja, som du förstår så kan listan göras oändlig och TV4 kan sluta satsa på utvecklingsarbete och bara producera, producera, producera.
Det behöver nödvändigtvis inte vara en fru som sökes utan sökobjektet kan ju variera för att ändå skapa lite nyskapandekänsla.

Aha, nu förstår jag vad ½ i"2 ½ men" står för

Skådisen Charlie Sheen har nödgats till ett uppehåll i inspelningarna av succeserien "2 ½ men" p g a ett väl vidlyftigt leverne under senare tid.

Jag har alltid trott att ½, den halva mannen, syftat på den lille killen Jake, men förstår nu att det syftar på Charle Sheen / Harper vars hjärna, den halva som återstår, numera är så indränkt av alkohol och droger att hans redan famösa kärleksliv är minimerat till porrstjärnesex.
Nu verkar det som stjärngossen Sheene också vill satsa på en karriär som droginformatör. Må ingen lyssna.