Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 18 februari 2010

OS-rutin är ovärderlig och nödvändig

Det är nog bara att konstatera att OS-rutin är nödvändig för att lyckas. Idag fick vi ytterligare bevis för detta. Ännu en gång misslyckades skidskyttedrottningen Helena Jonsson medan rutinerade Anja Persson gjorde en osannolik prestation och tog medalj trots den vådliga kraschen dagen före.

Helena Jonsson har flera chanser och jag tror / hoppas att hon kommer att lyckas innan OS är över. Jag tror också att Anja tar flera medaljer. Hon har en vinnarskalle långt utöver det vanliga.

Så börjar det äntligen lossna för våra grannar i väster. Heja Norge !

Inget skadestånd i Catrine da Costa-målet

De s. k. "obducenten och allmänläkaren" som tidigare misstänkts, först fällts och senare friats för mord på Catrine da Costa får inget skadestånd från staten, som de hävdar har förstört deras liv.
När ska denna rättsliga långbänk ta slut ? Utan att veta mera än vad som framgått i pressen genom åren så tycker jag att ärendet andas en viss odör.
Jag kan inte undgå att undra om det alltid är skipad rättvisa som är viktigast eller om det ibland, som i detta fall, mera handlar om hur rättsapparaten ska komma undan med hedern i behåll. Vilken heder ?

Tre kronor- Tyskland 2-0, alltid något.

Så var det åter grå vardag igen. Inga medaljer i skidsprinten och en otäck krasch med Anja i störtloppet gör att en halvdan insats av hockeylaget får duga.

Sedan får vi inte glömma sporten som poppar upp vart 4:e år, curling. Där har det börjat riktigt bra för de svenska lagen.

Jag tycker att det finns en hel del för övrigt att önska av OS-arrangörerna.
- Innan spelen ens börjat den tragiska dödsolyckan på rodelträningen, troligen till följd av en alltför avancerat byggd bana.
- Sedan hade vi trasslet med starterna i skidskyttet.
- Nu det tveksamma och farofyllda störtloppet där krascherna antagligen berodde på att åkarna inte givits möjlighet till förberedande träningsåk i banan och hoppen i banan var alltför stora.
- Därtill Petra Majdics otäcka vurpa i uppvärmningen inför sprinten där inget skydd fanns i den kurva där en liten urspårning innebar en störtdykning ner i ett stenröse.