Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 5 december 2013

Grattis Sigge!

Sigge fyller 3 år idag. Det senaste halvåret har han växt mycket och börjar nu anta den där biffiga storleken som en brittisk korthår ska ha. Det här med födelsedag tar han inte så allvarligt på. Han vaknade som vanligt i morse när jag gick upp och sedan väntade han på att matte skulle komma upp så att han fick gå ut på sin dagliga runda.  Han har sedan varit inne en snabb vända för en tidig lunch men ville snabbt ut igen så kanske hittar han ändå på nåt extra idag.
 
När det börjar skymma så brukar han dyka upp ute på trappräcket vilket är en signal om att han vill komma in. Om skymningen övergått i mörker utan att Sigge dykt upp så brukar husse öppna ett fönster och ropa. Efter några omgångars ropande, lockande och pockande så brukar han komma, långsamt släntrande eller springande, utan att uppvisa den minsta lilla insikt om att hans frånvaro kunnat orsaka någon som helst oro. Du som är kattägare förstår vad jag menar. Grattis Sigge!


På vedspisen bredvid sin upphöjda matplats.
Sigge lånar ibland mattes
Howarddivan.
Sigge i sin Gripsholmsfåtölj.
Husse har en likadan.
Sigge vaknar i korgstolen i sovrummet där han sover om natten.
 

En av favoritplatserna, i kurvan i trappan.