Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 7 april 2011

Ny nuna i politiken

Jag har vid några tillfällen den senaste veckan på TV sett och lyssnat till Tommy Waidelich, socialdemokraternas nye ekonomisk-politiske talesman. Han har gjort ett mycket gott intryck.Kunnig, sansad och inte helt förutsägbar. Dels är det skönt med nya ansikten i politiken, dessutom befriande med en person där allt han säger inte är förutsägbart och där inte varje mening börjar med ett frontalangrepp på de politiska motståndarna, i det här fallet regeringen. Tvärtom tillskriver han t o m regeringen att ha gjort en del bra saker.

Maud Olofsson steget före?

Jag skrev igår ett inlägg om att det reses krav på att Maud Olofsson ska avgå som partiledare. Ska man tro denna artikel i AB så ligger Maud steget före sina belackare och har en plan för sin avgång. En plan som också innehåller hennes efterträdare, nuvarande IT- och regionministern Anna-Karin Hatt. Smart drag av henne, inte minst att tillse att även efterträdaren är en kvinnna. Då slipper Centern i a f den svekdebatt som ständigt upprepas när män, bara män, står på rad så snart ledande positioner ska besättas.

Så befriande att även en avgående partiledare kan överraska, dessutom på ett positivt sätt.