Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 13 oktober 2012

Helgfrukost och en ny trädgårdsgäst

Vid morgonens frukost så såg vi plötsligt något som rörde sig i äppelträdet. Det visade sig vara en mård som var i färd med att samla äpplen till sitt vinterförråd. Den såg frisk och välmående ut, med fin päls och en lång yvig svans. Att få med den på ett foto var ogörligt. Den vet uppenbarligen att röra sig och samtidigt inte vara i blickfånget för nyfikna varelser. Jag ska hålla utkik efter den då jag har ett fönster vid mitt skrivbord bara några meter från äppelträdet så jag hoppas jag kan återkomma med vår nye trädgårdsgäst på bild. Tills vidare får det bli en mårdbild från nätet.

Kanske är mårdens ankomst oxå förklaringen till att vi inte sett våra ekorrar på länge. Gnagare och ekorre ingår visst i mårdens föda liksom även fågelägg, insekter och bär. Uppenbarligen även äpplen eftersom vårt äppelträd på kort tid blivit länsat på i stort sett all frukt. Den har nog hamstrat ett rejält vinterförråd.  Det bjuder vi gärna på. Jag hoppas bara att det inte är ett tecken på att en svår vinter väntar.

En mård, men inte vår äppeltjuv.
Vår traditionella helgfrukost.