Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 2 maj 2010

Maj, en händelserik månad


Vad händer då i maj?
- den första riktiga förnimmelsen av sommaren. Redan nu när jag tittar ut mot skogen så skiftar det mesta i grönt. Det är särskilt njutbart att kunna få den första förnimmelsen av björkarnas slöjliknande lövverk och den vitsippsbeströdda markytan.
-den första gräsklippningen. I fjol blev det den 15 maj.Typiskt tecken på åldrande då man börjar notera liknande datum. I år blir det något tidigare då jag vill ha gräsmattan klippt när
- jag ska ha min stora feta grekiska 60-årsfest. En fest bara för den närmaste familjen. Jag kommer att avtacka mig all annan uppvaktning med denna annons:

Jag fyller 60
Sänd mig gärna en tanke, men låt det stanna därvid
Tack !
Steve Ericsson
Getingstorp

60 år, då är jag alltså halvvägs kommen in i det som plägar benämnas den tredje åldern. Min tredje ålder har varit synnerligen händelserik. Den har innefattat bl. a. följande:
- 50-årsfirande i maj 2000
- förälskelse, kärlek och bröllop i maj 2001
- 2 bonusbarn
- en stroke på dagen en månad efter bröllopet
- en katt, Buddha.
- en total förändring av alla livsbetingelser
- en helt förändrad arbetssituation
- bonusbarnbarn, Erik 2006 och Alice 2008
Sedermera mera medvetna egna val så som att
- 2008 helt växla spår i livet, lämna staden och flytta ut på landet
- skaffa hund, Nelson.
Nu halvvägs in i den tredje åldern känner jag mig oerhört till freds med tillvaron och ser med tillförsikt fram emot den andra halvan av den tredje åldern .
Bäst av allt är att kärlekens låga brinner med oförändrad intensitet.
Jag är en mycket lyckligt lottad man.