Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 28 april 2010

Rödgrönt, en svår färgkombination.

Bensinskatten höjs med 49 öre/liter. Är syftet verkligen att få folk att använda andra, mindre miljöfarliga kommunikationsmedel, eller är detta bara ett sätt för de rödgröna att finansiera sin överbudspolitik ? Ju mera bil vi åker, desto mera skattemedel till statskassan. Ja, ja.

Nå väl, det här är nog ingen smart politisk strategi då detta är en åtgärd som slår direkt mot plånboken hos den vanlige inkomsttagaren och det som slår hårt mot plånboken brukar visa sig på valdagen då de flesta väljer plånboksvänliga alternativ. Helt enkelt för att överleva.

Dessutom är detta åtgärder som slår hårdast mot landsbygden där transportalternativen är begränsade. Tyvärr är det väl så idag att den politiska agendan, oavsett partifärg, i allt väsentligt är inriktad på storstadsregionerna. Men visst, det är ju i storstadsregionerna de flesta rösterna finns att plocka.

En politik för hela Sverige, var finns den ?

Röldgrönt är en svår kombination nu när MP fått vad dom vill ha. Vilka blir S:s och V:s profilfrågor? Och hur ska dom finansieras?