Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 27 maj 2016

Dagen efter


Tycker du att rubriken låter illavarslande. Du kan vara lugn, så våldsamt firade vi inte vår 15-åriga bröllopsdag. 
D och jag kunde ännu en gång konstatera att vi inte är några champagnemänniskor. Vi tycker båda att denna s k ädla dryck är våldsamt övervärderad. Inte vid någon tillfälle då vi druckit champagne har vi brustit ut i hyllningssång. Likadant igår då champagnen fick åka snålskjuts med Kalixlöjrommen. Den är däremot inte övervärderad. Den är sagolikt god.

Vad menar jag då med rubriken? Jo, förutom att det är första dagen av 15 kommande år med D så är det oxå dagen då jag går runt och öppnar fönster, andas in den rena och klara morgonluften, lyssnar till tystnaden och fåglarnas sång samtidigt som jag njuter av att jag igår klippte alla gräsmattor. Att det efter att jag klippte regnat och fortfarande regnar förstärker min tillfredsställelse med gårdagens insats. Ja det är helt enkelt en ljuvlig morgon så här dagen efter. 
Vårt gamla vildvuxna äppelträd framträder
än mera när gräset är nyklippt.
 

Det som nu är grusbelagt var oxå gräsmatta
när vi flyttade h
it.

Poolen är ännu inte iordningställd för bad.
Poolbänken är i a f på plats.
Även pilstaketets stolpar har prytts med Falu röd.
Bästa torkställningen.
Rosorna är på väg uppåt igen.
D är som alltid delaktig när mitt arbete ska fullbordas.
Jag klipper alla gräsytor, även vid sidan
av gräsmattorna.
Dags igen om en vecka?