Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 8 juni 2009

Bygga växthus - ingen enkel match

Gamla fönster och gamla dörrar har vi fått tag på och en duktig byggare har vi dessutom. Trots det är det svårt att alltid förmedla önskningarna på ett bra och begripligt sätt. Allra helst som jag själv inte längre har förmågan att gripa in i hantverket och det faktiska byggandet. Därför får jag se till att mina bilder i huvudet kan förmedlas så att mottagaren får samma bild.

Ett litet tankefel gjorde därför att vår byggare och jag idag i arla morgonstund fick korrigera byggplanen något. Ett gediget gammaldags växthus bygger man bara en gång så därför finns inget utrymme för kompromisser. Med ett lösningsfokuserat synsätt så har vi nu snabbt hittat en bra lösning som förvisso kräver mera arbete och mera material men, viktigast av allt, ger Darlingen det växthus hon önskat sig.

Vårt nyplanterade vårdträd, rosenhagtorn, blommar för första gången med intensivt små röda blommor och kan därmed skänka tröst för ev. bedrövelse över begångna byggtankefel.