Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 1 juni 2017

Ett rejält dagsverke och rejäla trädgårdskläder

Igår fixade D till alla rabatter och eftersom dom blivit några med tiden så tar det sin modiga tid. Jag kan ju inte bidra med så mycket i trädgårdsarbetet, men jag kan med min elmoppe i a f bistå med en del transporter av krukor och redskap. Det gjorde jag oxå igår och idag känns det i min kropp. Tänk att t o m jag kan få sån där härlig träningsvärk som talar om att jag igår, med mina mått mätt, gjorde ett rejält dagsverke.

När man jobbar i trädgården tycker jag att man, som D, ska ha kläder anpassade till det arbete som ska utföras. När jag tittar i trädgårdstidningar och på trädgårdsprogram på TV så slås jag ofta av den larviga och för ändamålet olämpliga klädsel jag möts av. De så kallade trädgårdsexperterna är inte sällan klädda i tweedkavaj, kjol, stickade strumpor, en bylsig sjal. Detta gärna toppat med nån fånig hatt. Visst förstår jag att man oxå i trädgården kan vilja känna sig välklädd, men varför då inte välja kläder avsedda för trädgårdsarbete, t ex flora manufaktur.  En snygg, praktisk och tålig kollektion som D gärna använder och som hon är mycket nöjd med.  Och som jag gärna köper till henne. Vill man nödvändigtvis  ha från anno dazumal engelskinspirerad klädsel så kan man väl välja att bära den när det är dags för en stilla aftonpromenad i slottsparken. Tycker jag.


Spenat, sockerärter, gräslök och vitlök
visar växtkraft.

 Så fin ruccola har vi aldrig haft. Fröna har vi fått 
av min bloggkompis Emma i Spanien


 T o m bland grus och sten växer vackra blommor.

 En Afrikas lilja i jätteformat har D delat
i flera mindre och placerat krukorna på tegelmuren.

Afrikas liljor ur en annan vinkel.

Bra att D har "inbyggda" knäskydd
i arbetsbyxorna.


Omplanterade växter vid poolbänken.

Där inne frodas kålsorterna.

En av D:s många vackra rabatter.

Osborne är förstås med på ett hörn.

Nu blommar kaprifolen på källartaket.
Löjtnantshjärtat t v blommar oxå
medan lavendeln längs taket
väntar en tid till.