Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 27 september 2015

Säsongfinal


Dags för årets sista insats.

Igår klippte jag gräsmattorna för sista gången i år. Längtan efter nästa klippning, i mitten på maj, har redan satt in. Jag brukar alltid ha nyklippt till min födelsedag, den 17 maj. Den här gången delade jag inte upp klippningen utan tog allt på samma dag. Förstås med en fikapaus med D inlagd.  3½timma inkl. fikapausen.

Det var en helt underbar dag igår. Ja, så underbar så att jag t o m stod över att titta på V75. Det händer inte ofta.

D konstaterade när jag klippt klart att det gick även detta år. Vad menade hon med detta? Jo, att jag klarat av att sköta klippningen även i år. För 2 år sedan var jag tveksam  om jag skulle klara mera eftersom jag fick allt svårare att ta mig fram då min vänstra kroppshalva obstruerade allt mera. Men, eftersom gräsklippningen är den  enda fysiska arbetsinsats jag klarar av så ska det mycket till innan jag viker ner mig. Jag ser, som sagt, redan fram emot nästa säsong.

När jag hämtade tidningen nu på morgonen så åkte jag en sväng runt på tomten för att njuta extra av gårdagens insats. Det räcker för att jag ska tycka att jag är lyckligt lottad.


Nelson vill vara med ute när vi är i trädgården.

En kopp kaffe och en toscabit satt fint efter
halva klippningen.Gräset är härligt tjockt och frodigt.

D:s nya rabatt tar sig allt mera.Härligt. Jag får liksom aldrig nog av Getingstorp


Minsann blev det inte en selfie oxå.