Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 19 oktober 2012

Egenodlad fredagslunch

Det är nåt särskilt att inmundiga en måltid som till huvuddelen består av ingredienser som du själv odlat i din trädgård. Dagens sena lunch var ett sådant exempel. En välsmakande tomatsoppa toppad med mozzarella och persilja. Ljuvligt god!
En ny favorit; Rostad tomatsoppa toppad med mozzarella och persilja.

Skammens rodnad

En bild av kungens omdöme.


I förrgår kände jag en skammens rodnad efter Sveriges bedrövliga första halvlek mot Tyskland. Vid slutsignalen hade dock rodnaden övergått i nationalistisk glädje.
Idag är det Kungen som framkallar en skammens rodnad. Igår vägrade han att som  brukligt dela ut Världsnaturfondens pris till årets miljöhjälte.  Han var ändå på plats vid prisutdelningen vilket gjorde markeringen än märkligare. Allra helst som han inte vill motivera sitt ställningstagande.

Kungens upprepade klavertramp tenderar allt mera bli en belastning. Han framstår  snarast som en pinsam figur. Om kungahuset ska fortleva i sin nuvarande funktion så vore det  bäst för alla parter att kungen snarast träder tillbaka så att kronprinsessan Victoria får överta kungahusets plikter. Det skulle kännas tryggare.