Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 31 december 2009

Nyårssupé 2009

Vi har i år valt att sprida ut nyårssupén över tid och började därför redan kl. 15.30 med förrätten som bestod av:
- löjrom, hackad röd lök, creme fraiche,en dillkvist, en itudelad toast,en citronklyfta och till detta ett utsökt Chablisvin, Chablis Saint Martin (nr 7143).

Efter förrätten gick Nelson och matte ut och tände marschaller. I år placerade på stenmuren runt tomten, på huggkubben vid vedtraven, på planteringsbordet vid växthuset. Varje marschall placerad i en snögrotta av halvcirkelform så att ljuset riktades in mot huset. Eftersom vi inte har några gäster i afton så vill vi rikta det välkomnande ljuset in mot oss själva. Det behöver inte vara fel att vara egoistisk ibland.

Kl. 19.30 var det dags för huvudrätten som bestod av:
- kalvfilé, rösti, choronsås. Denna underbara kombination åtföljd av ett förstklassigt Amaronevin, Capitel de'Roari Amarone (nr 12366), som vi förärats av kära vänner.

Kl. 21.00 dessert bestående av vit chokladmousse och blåbärsröra. Till det en Boulard Calvados Grand Solage ( nr 58).


Det är nu åldern börjar ta ut sin rätt så planerna för 12-slaget blir just bara planer som får avnjutas längre in på det nya året:
- getostbollar med punschindränkta russin som nedsköljs med en välsmakande Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut (nr 7685). GOTT NYTT ÅR !