Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 3 december 2010

Julian Assange och WikiLeaks

Julian Assange och Wikileaks har plötsligt blivit namn och begrepp som nämns i det mest betydelsefulla och varierande sammanhang. Varför just nu när man synes vara på väg att tappa bort sin ursprungliga roll som beskyddaren med tummen i ögat på världens makthavare?

Vari ligger finessen i att distribuera hemligstämplad information som allt mera börjar likna veckotidningsskvaller? Dessutom, med en centralfigur som är häktad misstänkt för våldtäkt? En centralfigur som inte ens träder fram för att bevisa sin oskuld. En centralfigur på flykt.

Är hela storyn ett välriggat case? Ja, då är det skickligt upplagt.

Fotbolls-VM till salu

Ryssland 2018 och Qatar 2022. Ja det blev resultatet när Fifas exekutivkommitté tog beslut om kommande fotbolls-VM. Jag instämmer med artikelförfattaren i SvD om att det finns ett antal frågetecken kring att förlägga VM till dessa länder. Australien, USA, Sydkorea och Japan var skaran som fick vika ner sig för Qatar. Överraskande. England, Spanien-Portugal eller Holland-Belgien fick stå tillbaka för Ryssland. Något mindre överraskande.
Vad avgör då var fotbolls-VM förläggs ? Ja, näppeligen fotbollsmässiga överväganden.
Som oftast så gäller "Money rules". Tror jag i a f.