Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 juni 2010

Uppåt för Degerfors

Idag måste det vara idel glada miner i det lilla brukssamhället Degerfors.
Outokumpu satsar en miljard i järnverket och Degerfors spöar Hammarby med 4-2 på Stora Valla och parkerar just nu på 2:a plats i Superettan.

Försäkringskassan har definitivt slutat tänka

Ärendet med den kvinna som förlorat sitt barn i 29:e graviditetsveckan efter att ha varit döende i svininfluensan visar på det sämsta hos Försäkringdskassans tjänstemän. Nu tolkar man inte ens regelverket utan konstaterar kallt att det bara gäller så hon får inte sjukpenning utan ska söka jobb. Vilket jobb förväntas man klara av om man inte ens klarar av vardagssysslorna i hemmet?
Nu verkar Fk helt ha kopplat bort att man arbetar med människor. Man arbetar enligt principen "regler är till för att följas, punkt slut".

Vidrigt, omänskligt, jag finner inte ord för beteendet.

Jag tycker att Regeringen ska göra slag i saken och avveckla denna offentliga förvaltningens varböld som Fk kommit att bli. Det kanske är att hoppas för mycket eftersom Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M) som vanligt hoppas att Fk gör en riktig bedömning. Om inte, så hänvisas kunden till möjligheten att överklaga.