Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 15 maj 2010

I väntans tider

Just nu är klockan 13.00, molnen har skingrat sig och solen lyser över vårt Getingstorp. Väl regisserat må jag säga eftersom regnet öst ner det senaste dygnet och min stora feta grekiska 60-årsfest börjar kl. 15.00. Då samlas hela min stora familj för att fira att jag nått halvvägs in i den tredje åldern.

Min stora familj var det. Ja, jag tycker att den är stor eftersom jag vare sig har syskon eller egna barn men ändå är vi sjutton personer som samlas.
En artonde kommer endera dagen. Kanske idag så att vi får avbryta festen. Ja, vi kanske blir två i familjen med födelsedag den 17 maj. Därtill är vi tre hundar och en katt.

Vi hade planerat för en trädgårdsfest men har beslutat oss för att börja inomhus och sedan gör var och en som den önskar. Köket är förstås navet varifrån allt utgår och vill man sedan äta ute så finns ett antal möjligheter. Den grekiska musiken kommer att höras var än du befinner dig.

Nej, nu måste jag förbereda mig för att ta emot gästerna. Fortsättning följer. Jamas!

Det svänger i svensk fotboll

Inledningen på årets fotbollssäsong har bjudit på några rejäla överraskningar;
- AIK i botten av Allsvenskan.
- Vem hade trott att Djurgården skulle vara bästa Stockholmslag efter 12 omgångar.
- Hammarby sladdar i Superettan.

Det skulle vara intressant med en Allsvenska utan Stockholmslag, eller bara med BP kvar. Vilket lyft det skulle bli för Superettan.

- Helsingborg i topp i Allsvenskan, nu när Henke Larsson slutat.
- Alltid topptippade Malmö nu med i toppen.
- Örebro hänger med i toppen.
- Norrköping som svajat är plötsligt stabiliteten själv och toppar Superettan.

Kom inte och säg att fotboll är lätt att förstå sig på. Förresten, hade någon av alla s. k. experter siat om denna utveckling ?