Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 31 december 2014

Nyårssupéförberedelser

Kvällens nyårssupé
Förrätt: Potatisplättar med löjrom.
Varmrätt: Svartpepparstekt tonfisk på en bädd av spenat och ugnsbakad broccoli.
Dessert: Citron- och limesorbet med vaniljvarma hallon.
Tilltugg vid tolvslaget: Olivsnittar med lagrad ost.
Erik, 8 och Alice, 6 får var sin specialdesignad nyårstallrik med sånt de särskilt tycker om.

Inköp och övriga förberedelser har ombesörjts av D. Tillagningen kommer att skötas av herrarna Marcus, Per och Erik. Min egen roll blir i år mera som stöttande coach. Gubben börjar bli sliten, men jag vill ändå vara med.

Jag önskar dig ett trevligt nyårsfirande och ett Gott Nytt År!
Läcker tonfisk från saluhallen i Örebro.

Bas till desserten.

Som synes så dukade D redan igår kväll.
Med "lilla familjen" på plats blir vi 8 till bords.