Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 augusti 2009

Surströmming. Mums !

Igår kväll var det dags för en av årets kulinariska höjdpunkter, surströmming. Det blev Kallax fileer. Utsökt smak och lagom fast och fin i köttet. Det är tillåtet för mig att ta filégenvägen eftersom jag numera bara har en fungerande hand. Med tillbehören tunnbröd, lagrad ost, lök, mandelpotatis, öl och egentillverkad dillsnaps åtföljt av kaffe, calvados och Budapestbakelse så blev måltiden fulländad. Allt avnjöts förstås i det nybyggda växthuset så kvällens regn blev enbart stämningshöjande. Ja, jag var ensam om att äta surströmming. Darlingen har återgått till sill efter att något år ha sympatiätit med mig. Det är väl så att för att uppskatta surströmming så ska man vara uppväxt med denna delikatess.

Tyvärr inga bilder eftersom vi först idag har iordningställt vår nyinköpta digitalkamera. Köpet har föregåtts av en noggrann genomgång av utbudet på internet. Det blir aldrig felköp med dessa förberedelser. Kameran är idag genomgången och de första korten är tagna. Det blev Buddha, Nelson och jag som fick agera premiärfotomodeller. Utsökt bildkvalitet.