Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 20 april 2011

Badminton - en kjolsport

Bedrövligt tycker jag. Internationella badmintonförbundet vill öka intresset för dambadminton. Hur görs det bäst? Jo, genom att införa kjoltvång. Året är 2011, ändå förvånas jag inte. Alltför många försoffade "gubbsjuka" figurer huserar i många internationella idrottsförbund.

När man nu ändå tänkt till, varför går man inte hela vägen och inför kjoltvång även för herrarna. För det är väl ändå så att exponering av det som finns under shortsen/kjolen är det som förväntas öka intresset för badminton.

Svenska skolan i fritt fall

Jag skrev igår ett inlägg om lärarnas situation. Idag kan jag läsa om urusla lokaler, ja en allmänt vidrig skolmiljö. I denna miljö förväntas såväl lärare som elever prestera sitt yttersta. Vem klarar av det? Jag fick en kommentar på gårdagens inlägg från en anonym lärare som uppenbarligen redan hade givit upp. Både tråkigt och tragiskt.

Nej, det behövs en rejäl uppryckning av den svenska skolan. Nu, innan det är för sent.
Ett bra initiativ av Aftonbladet att göra denna skolgranskning.Om du följer denna granskning så tror jag att du som vuxen liksom jag kommer att känna en skammens rodnad