Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 28 september 2014

Inte helt enligt plan

Igår skulle jag genomföra årets sista gräsklippning. Allt började bra, men efter att ha klippt  framsidan ( ungefär hälften) så hände något både oväntat och oönskat.

Nylontråd låg i gräset där den inte borde ligga och den snurrade in sig i knivarna. Till råga på allt låg i utkanten av en klippyta en metallkedja dold i det långa gräset .  En kedja som normalt inte ligger där.  Men, nu fanns den där och jag var inte tillräckligt uppmärksam. Den slog knivarna i.  Pang! Poff! så ville knivarna inte längre uppföra sig som önskat.

D gjorde en koll av knivarna och klippaggregatet och det såg inte bra ut. Med tre gräsytor kvar att klippa så fick jag avsluta vad som var tänkt att bli årets sista klippning. Bara att parkera klipparen i garaget och på måndag  får jag kontakta Ola på Sohlbergs i Fjugesta. Sedan brukar allt ordna sig.

Det blev alltså årets näst sista klippning, men skam den som ger sig. Det blir ett nytt försök nästa helg.
Nelson och matte plockar fallfrukt innan jag
ska klippa.
Jag är lycklig så länge jag klarar av att
komma upp på och köra klipparen.
Efter några timmar ville Nelson och Sigge gå in.
Nyklippt.
Mera nyklippt.
D putsar med röjsåg/trimmer längs stenmuren.
Den här gräsmattan hann jag inte med.