Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 24 november 2018

Detaljer som livskraft

Detaljer, men ack så viktiga.

Många förundras över hur jag "står ut"  med att leva i min begränsade tillvaro här på Getingstorp. Att varje dag se och uppleva samma miljö utan några utifrån kommande influenser. Visst kan även jag ibland uppleva tillvaron som begränsad, men jag har under de här tio åren på Getingstorp lärt mig att ta tillvara på små, för andra knappt märkbara detaljer; detaljer som ger mig en känsla av förnyelse, förändring och inte minst tillhörighet. En sådan detalj ser du på bilderna här nedan. Vad då? undrar du säkert. 

Jo, jag bara älskar att se när solen smeker stammarna på de gamla tallarna i skogen här intill.


De gamla tallarna står där som gyllene pelare som 
solen fritt kan klättra på.
Räcker det då med,  förutom familjen, detaljer för att göra min tillvaro meningsfull? Ja, för mig är det tillfyllest. Frånvaron av andra människor än familjen besvärar mig inte. Tvärtom trivs jag med att ha det så;  jag trivs med livet som ensamvarg. Så mycket ensamvarg jag nu kan påstå mig vara med D vid min sida.

Annat skulle det förstås varit om jag hade hamnat i den här situationen innan internet och TV fanns. Det är ju genom dessa kanaler jag får mycket av den påfyllning som vi alla  behöver. Inte minst ni som är mina bloggvänner ger mig ständig påfyllning av idéer / tankar och tar mig med på utflykter ut  i världen.