Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 18 maj 2013

Traditionsenligt

Igår hade jag en ljuvlig födelsedag med ett himmelskt vackert väder. Precis så där som jag kommer ihåg alla min ungdoms födelsedagar. Regnade det aldrig på 50- och 60-talet? Även i år visade sig tillväxten vara god i det gamla äppelträdet som varje år den 17 maj förvandlas till whiskyträd. I år fick jag påhälsning av Jack Daniels som ersatt Jim Beam. Bra grabbar båda två tycker jag.

En Jack Daniels med vidhängande 
kärlekshälsning från D.

Jag hade önskat mig en fullödig grekisk sallad och det fick jag också. Det innebar att salladen ackompanjerades av ouzo, tzatziki och nybakat grekiskt lantbröd. Den här gången hade vi bytt ut Retsina mot ett rödvin av grekisk karaktär. Det blev en fransos eftersom Systembolagets enda grekiska rödvin i normalutbudet för dagen var slutsålt. Allt smakade utsökt och måltiden intogs förstås i växthuset. Jag bjöds sedan dubbla desserter. Först en rabarberkompott och sedan en sen dessert som var en riktig överraskning. En udda kombination, stavar av vällagrad herrgårdsost tillsammans med jordgubbar. Mums!

En underbar grekisk sallad med tillbehör.