Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 22 mars 2013

Barnbarnen på besök Sigge feromonmärker dörrposter 
efter besöket.
                  
 Nelson har utmattad dånat i sin soffa. 
Besök är tröttande.Barnbarnen Erik 6 och Alice 5 har övernattat och farmor D skjutsar nu in dom till stan och  deras dagliga verksamheter. I den ålder de är nu så poppar det hela tiden upp nya intressen. Erik som  är en inbiten legobyggare har under det här besöket inte med ett ord nämnt lego. Nej, hela hans tillvaro kretsar just nu runt gamla hederliga spelkulor. Ja, inte bara gamla hederliga stenkulor som på min tid förstås. Nej, intressantare är då alla de av olika färger gnistrande glaskulorna. I olika storlekar dessutom.

Eftersom dom kommer tillbaka till oss på söndag för övernattning så har jag bett D åka en sväng till leksaksaffären på väg hem idag. Där vill jag att hon köper en låda med glaskulor sorterade i olika färger och storlekar. Till det en ny kulpåse. Till Erik på söndag.

Alice är både mera ombytlig och trogen sina intressen. Hur det nu kan gå ihop. Så är det i alla fall. Hon ägnar väsentlig tid åt sin kompis Nelson och gosehunden lillNelson som hon bär omkring på.  Ja, de stunder hon inte följer farmor i hasorna för där farmor är där ska nämligen Alice vara.

Erik och Alice har på sitt eget sätt valt att ta våra husdjur till sina hjärtan så att Nelson är Alice bästis och Sigge är Eriks bästis.  Det fungerar jättebra.