Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 20 september 2018

Att bo på landet

Du som läser min blogg vet att jag älskar boendet här på landet, på vårt Getingstorp. Den rogivande naturen och stillheten är precis vad jag behöver.  Min numera allt mera begränsade energibank får här påfyllning i stället för att dräneras. 
Därtill är vi omgivna av snälla grannar. Grannar som jag sällan träffar numera eftersom jag inte är "i farten" lika ofta som förr. D däremot träffar rätt ofta grannar när hon är ute på promenad med Osborne eller på väg till eller från bussen. I förrgår träffade hon våra grannar B och K som bor några hundra meter bort. D hade då varit på skogspromenad med Osborne och lyckats hitta lite kantareller. Grannarna hade oxå varit ute i skogen, men plockat lingon. Igår kom B förbi med en kasse rensade lingon. Gissa om jag blev glad åt denna gåva då lingonsylt är ett sånt där måste för mig. Och då hemkokt lingonsylt, inte sån som erbjuds i butiker. Det är väl inte konstigt att jag älskar att bo på landet, på Getingstorp.

Tack snälla B och för ljuvliga lingon.