Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 11 maj 2010

Travsporten stinker- även den.

Stefan Lundborg, f d vd för Stockholms travsällskap, jobbade så hårt under tiden oktober 2006--september 2009 att han endast kunde ta ut 9 av sina 90 semesterdagar.
I stället tog han ut 918.000 för ej uttagen semester. Därtilll fick han 6.395.000 när han lämnade sitt uppdrag. Travsporten säger sig ha ekonomiska svårigheter. Tror jag det, när topparna skor sig på detta sätt.

Lite stänker det allt på svensk travsports skötebarn Elitloppet, nu bara 19 dagar borta.

Jo då, det löste sig.

Åkgräsklipparens vänstra bakdäck höll luften de två timmar det tog för mig att genomföra årets första gräsklippning. En förarglig pyspunka månne, så det kanske räcker med att byta ventilnål.

I fjol var första klippningen den 15 maj. Är det ett ålderstecken när dylika ting börjar sätta sig på minnet? Eller är man mera benägen att komma ihåg sånt när man bor på landet. So what, fint blev det i alla fall och nöjd är jag.

Historien upprepar sig

Planerade idag att klippa gräset för första gången i år för att det ska vara prydligt inför min stora feta grekiska 60-årsfest. Dock upprepar sig historien från i fjol. När jag fått hjälp att sätta i batteriet i åkgräsklipparen och den startat så upptäcker jag att det även i år är punktering på vänster bakdäck. Vi pumpar upp så får den stå några timmar så får vi se om det är möjligt att klippa idag. Om inte så..........

När dylikt händer känner jag mig extra hjälplös när bara halva kroppen fungerar. Hade det varit som förr så hade jag bara tagit av däcket och lagat punkteringen men så enkelt är det inte idag. Nå väl, nu gäller det att hitta en lösning på problemet och då kan jag inte sitta kvar här och skriva om svårigheterna. Då måste jag göra något åt dem i stället.