Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 1 juli 2016

På kryss (X) med Portugal

Vasco da Gama, en föregångare.

Portugal har varit en stor sjöfararnation så kanske är det därför de lyckats med konststycket att kryssa sig fram till semifinal i fotbolls-EM.Visst är det en prestation att vara i semifinal när man inte vunnit en enda match efter full tid.

Gårdagens semifinal mot Polen, 1-1 vid full tid och seger efter straffar (3-5), tycker jag var ett nytt sömnpiller i detta EM som på intet sätt, undantaget Island, gör propaganda för fotbollen. 

Synonymer till kryssa är t ex  sicksacka, röra sig hit och dit. Det är väl ungefär vad Portugal hittills gjort i EM. Det har nu räckt till medalj då det i EM, till skillnad från VM, inte spelas någon bronsmatch . De båda förlorarna i semifinalerna blir alltså delade bronsmedaljörer.

Några av mina bloggbesökare har ett mycket svalt intresse för fotboll och de som nu ändå plötsligt upptäckt att det pågår ett EM har gjort upptäckten tack vare Island.
Inte beroende på att det spelas en lockande fotboll. Vilket dock inte hindrar mig från att i kväll bänka mig för nästa kvartsfinal, Wales-Belgien.