Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 24 juni 2009

Årets stora projekt

Nu är vårt stora projekt för 2009, utformning av en ny trädgård, inne i sin slutfas.
Mycket har hänt:

- justering av gångar mm för att underlätta min framkomlighet med "elmoppe" och rullstol.

- ersatt en del gräsyta med en grusinnergård med plats för planteringsarbete och samvaro. Här ska också muras en grill.

- växthuset är på plats på sagda grusinnergård. Det blev bedövande vackert och det skänker ett sällsamt lugn att sitta där inne i den nedgående solens ljus. Det blev premiär för denna ynnest igår kväll.

- poolområdet är totalförändrat. Pooldäcket omges nu av sten och grus med inslag av tuvor av olika grässorter. Viss avverkning av intilliggande skog har skapat en vidunderlig utsikt över fälten ända bort mot Kilsbergen.

- alla plattor har bytts ut mot gårdsgrus.

- de nya drivbänkarna frodas redan av grönska.

- rosenrabatt i båge mellan gårdslyktorna på plats. Rosen Louis Bugnet skall bli 1,2 meter. Blommar med små röda knoppar som bleknar till helt vit som utslagen blomma. I bågen skall placeras en vacker trädgårdsbänk för paus, samtal och eftertanke.

- vi har satt vårt vårdträd. Ett rosenhagtorn där vi redan fått uppleva den första blomningen med små vackra cerise/knallrosa blommor.

- en vit grind nere där grusgången upp mot husets entre börjar. Stolpar på plats, grinden under tillverkning.

När projekt Trädgård är klart så återstår allt härligt finlir vi kan ägna oss åt i vår trädgård. En trädgård ska / kan väl egentligen aldrig bli helt klar. Den undergår en fortlöpande livsprocess. En livsprocess som jag vill vara med i.

Av allt arbete som lagts ned i projektet så har min insats fått begränsas till planering och administration. Hur gärna jag än vill så kan jag inte längre ägna mig åt fysiskt kroppsarbete som förr i tiden. Men, som sagt, jag har deltagit intensivt i planeringen och får dessutom, utan begränsningar, till fullo glädjas åt resultatet.

Tack Camilla på Trädgårdsliv och Design, http://blog.tradgardsliv.info/tradgardsdesign/.
Utan din hjälp hade vi inte kommit på alla goda lösningar.