Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 26 december 2015

Osborne flyttar in

Säkrast att göra entré i mattes famn.

Igår hämtade D hem Osborne. Du kommer kanske ihåg hur Strindbergs "Hemsöborna" började. "Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett Höganäskrus  i en svångrem om halsen". Så kom oxå Osborne igår även om det var en decemberafton och Höganäskruset saknades. 


Sötnos.

Kollar Nelsons matskål.

En charmig liten trasselsudd.

Osborne får bekanta sig med ett rum
i taget.

Man kan misslyckas ibland när man
är liten. Då behövs svabben.

Nelson och Sigge var på övervåningen när Osborne gjorde entre. Vi började därför i köket där Osborne fick börja med att känna på miljön och bekanta sig med sin matte och husse. Jag upplevde att både D och jag fick "Väl godkänt". Vi gjorde vårt bästa för att Osborne skulle känna trygghet i sitt nya hem. Tryggheten rubbades dock något då Nelson efter en timma vaknade och kom dånande nerför trappan för att kolla vad vi sysslade med i köket.
 Första kontakten är  trygg i mattes famn.Det är oxå tryggt mellan husses fötter.


Så stora tassar storebror har.
Allt ska kontrolleras.
Osborne både pep och skrek när 60-kilosbjässen Nelson uppenbarade sig. Osborne visade sig redan behärska hundspråk så den sedvanliga hälsningsceremonin var snart avklarad.
Det är en viss skillnad på de två.

Lite närmare.

Hålla tass.

Det går ju bra det här.
Nelson är alltid väldigt klok med andra hundar och förstår att behandla nykomlingar på rätt sätt. Eftersom han dessutom hörde mattes och husses kärleksfulla valpspråk med nykomlingen så tog han det extra försiktigt. Snart låg dom bredvid varandra på köksgolvet.

Osborne förstod sig inte riktigt på Sigge då han aldrig träffat en katt tidigare. Dom talar inte samma språk så därför körde Osborne med fysiska lekinviter vilka Sigge vänligt men bestämt avböjde.
Nelson blir trött av ynglingens framfart och
Sigge håller sig på en högre nivå.

Osborne har i natt sovit i sin egen nya Biabed bredvid matte i gästrummet. Han har sovit hela natten utan det minsta pip och har nu varit ute med matte på en liten morgonpromenad.
Första morgonen på Getingstorp.