Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 10 augusti 2015

Sigge hittad vid liv, men skadad

Sigge hjälper gärna till i trädgården.


Han myser lika gärna i mattes Howard.

Tack vare uppmärksamma grannar så hittades igår Sigge. En av våra närmaste grannar, A,  hade varit borta över helgen och haft tillsyn av huset. Personen som sett till huset hade  tidigt igår sett en röd katt på tomten. När katten gick iväg såg hon att den rörde sig konstigt med bakkroppen. Eftersom A  själv har katter som Sigge ibland brukar besöka så kom hon  att tänka på Sigge och sökte därför oss på telefon. 

När jag ringde upp  och fick veta detta på eftermiddagen så gick D och Sara till A och och tillsammans sökte de igenom det närmaste skogsområdet. När de sökt länge och var på väg att avsluta så tittade de extra noga igenom  buskage som låg närmare tomten. När de lyste med ficklampa i ett av dessa så fick D se Sigge ligga hopkrupen och gömd bakom ett stenblock. När hon tog upp honom så kunde hon konstatera att han hade väldig smärta. De fick låna en kattbur av A och fick skjuts hem med Sigge. Oj, så skönt det var för mig att få ge honom en kram och känna hans mjuka päls.


Sara ringde till Djursjukhuset i Kumla dit de begav sig.
Där fick Sigge smärtstillande varefter han undersöktes och röntgades. På röntgenplåten kunde konstateras en skada på bäckenet. Utan att närmare veta vad som orsakat skadan så kan väl ändå antas att han blivit påkörd när han passerat över vägen.

En remiss skickades till Strömsholms djursjukhus som D kontaktat nu på morgonen.Hon har redan åkt dit  så att han är där när det smärtstillande upphör att verka. Sedan får vi avvakta ett definitivt besked om något och i så fall vad som kan göras åt den skada Sigge har. En oviss väntan.

Tusen tack till A som kontaktade oss och därmed räddade Sigge från en plågsam död i all ensamhet. Nu får vi chansen att göra så mycket som är möjligt för Sigge och han får bästa möjliga vård.