Igår bjöd D på en maffig räkmacka efter ett recept från tidningen Allt om mat. Bl. a. innehöll receptet surdegsbröd och srirachasås. Inte helt lyckat då brödet blev väldigt segt och såsen alldeles för stark. Den dödade allt annat. Jag gillar D:s egna räkmackor mycket bättre.
|
Brännande het räkmacka. |
Som dessert bjöd hon turkisk yoghurt med saffranshonung och päron. Även det receptet ur Allt om mat. Inte heller det någon lyckad kombination. Jag föredrar D:s stekta päron med glass.
|
En dessert där smakerna spretade åt olika håll. |
I tidningen Allt om mat är recepten ofta flashiga med alltför många ingredienser, ingredienser som dessutom inte alltid harmonierar med varandra.
Tyvärr lyckas jag inte hitta recepten på nätet och länka vilket jag normalt brukar göra. Men, det kanske inte gör så mycket då det är rätter som jag inte rekommenderar mera än till beskådan.