Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 28 juli 2010

Självpåtagen korkadstämpel

Inte många sätter självmant stämpeln korkad i pannan, men i denna artikel framträder två undantag.

Visst, jag är den förste att tillstå att människor har sin fria rätt att ta hand om sig själva och sin kropp på det sätt som känns bäst. Men, även här finns det gränser.

Att ens tro på budskapet om ett pulver som gör dig både brunbränd, smal och kåt är i vart fall mig främmande. Hormonpreparatet Melanotan II påstås ha denna fantastiska effekt. Fan trot. Köper man detta budskap då är man, just det. Ett "Pulver".

Kåt, brun och smal kan du ju faktiskt bli genom att använda betydligt säkrare, vetenskapligt validerade, metoder. Men visst, om kåt , brun och smal är dina ultimata mål i livet så kan jag väl förstå att du stundom kan bli smått desperat.

Dårskapen i Mexico fortsätter

Narkotikakriget i Mexico antar allt absurdare former. Nu senast påträffades åtta avhuggna huvuden på fyra olika platser längs vägen i städerna Durango och Gómez Palacio i norra Mexiko. Var ska detta sluta?

4-årskalasIgår hade vi äran att ha Eriks 4-årskalas på Getingstorp . Han hade uttryckt önskemål om att ha sitt "stora kalas" hos farmor och farfar Steve på Getingstorp och det blev vi så klart glada för.

I år hade han beställt en grävskopetårta (se nedre bilden) och då blev det en sådan förstås. När han fyllde 2 år var det traktortårta som gällde (se övre bilden). Det ska bli spännande att se önskemålet inför 5-årskalaset.

Att se barn växa upp är ett underbart sätt att följa tidens gång. Det får mig dessutom att stundom glömma att jag själv åldras. Att ha födelsedagskalasen på vårt Getingstorp är förstås extra roligt för mig eftersom jag då kan vara med vilket numera inte alltid är möjligt om jag måste resa till / vara på annan plats.

Nobels fredspris

Det är bra att någon ryter till om Nobels fredspris som har blivit rätt urvattnat efter några av senare års fredspristagare, t ex Al Gore (2007) och Barack Obama (2009).Vad har dom gjort för att leva upp till att de "hafva gjort menskligheten den största nytta" som Alfred Nobel uttryckte det i sitt testamente?