Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 3 september 2011

Läcker lördagmiddag


Gratinerad egenodlad zucchini med kapriskantareller. Kantarellerna plockade D i morse på skogspromenaden med Nelson.Till denna rätt Systembolagets enda brasilianska vin, Rio Sol. Oj, vad det lyfte med denna rätt.

I morgon lovas det värmebölja som möjliggör sen middag i växthuset.

Trädgårdsgodis

Haricots Verts.
Plommon.
Samma plommon, nu som D:s plommonmarmelad.
Persilja.

Tomater och sockerärter.

Billig journalistik

Emma Green Tregao misslyckades i höjdhoppsfinalen i friidrotts-VM. Tråkigt förstås, allra helst för henne själv. Vad jag inte begriper är att media frossar i hennes tårar efter misslyckandet.

Jag som en gång i min ungdom ville bli journalist. Nu blev det inte så och lika bra är väl det. Jag skulle inte ha passat som skrivande hyena.

Lekebergs kommun, ett föredöme

Som boende i Lekebergs kommun är det roligt att kunna se på kommunens arbete med oftast positiva förtecken. Jag ser att man nu avser införa s k fixarservice för pensionärer. Ett utmärkt initiativ tycker jag. Positivt är oxå att det är arbetslösa ungdomar som ska ansvara för verksamheten. Genom ett enda beslut så ser man till att förbättra för såväl äldre som ungdomar. Bra jobbat.

Det är ett nöje att se att det finns politiker som inte bara pratar om sina mål och visioner utan oxå omsätter dessa i praktisk handling.

Vi flyttade till Lekeberg 2008 och har inte vid ett enda tillfälle ångrat vårt beslut. I alla kontakter med kommunen så har jag blivit korrekt och väl bemött och alltid känt att jag bemöts som den individ jag är och inte som en i högen av kommunmedborgare.