Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 18 januari 2013

Pyspunkan har övergått i punktering

Lance Armstrongs kraftkälla.

Slutcyklat.


Lance Armstrongs dagar som den störste cyklisten genom alla tider är över. Nu är han i stället den störste fuskaren och lögnaren genom alla tider.

Cykelsporten har länge haft pyspunka då dopingaffärerna avlöst varandra genom åren. Efter Lance Armstrongs erkännande av att han varit dopad bl. a. under alla sina Tour de France-segrar så är frågan om inte luften totalt gått ur cykelsporten. Frågan om det där finns några "rena" vinnare uppkommer förstås. Har cykeltävlingarna mera varit en kamp om vem som haft den "skickligaste" dopingorganisationen i ryggen än om vem som varit den bäste cyklisten.

Vem vill satsa på en karriär inom cykelsporten? Var ska cykelsporten i fortsättningen hitta sina sponsorer? Var ska cykelsporten hitta sin publik? Frågorna hopar sig och svaren är svåra att finna.

Marknaden styr och cykelsporten är som vilken marknad som helst. Allt blir tilllåtet för att nå framgång.
Apropå marknaden, varför talar Lance Armstrong ut hos Oprah Winfrey? Därför att hon betalar bäst förstås. Som sagt, marknaden styr.Det ska visst komma en del 2 av intervjun hos Oprah. Vad ska den innehålla tro?