Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 16 april 2010

Barnrumpan Åke Svanstedt

Åke Svanstedt fortsätter att tjura i sina mediakontakter Han har inte lättat helt på sin mediabojkott utan fortsätter att hålla TV4:s Åsa Elmroth i frysboxen. Varför ? Ja, inte vet jag och ingen annan heller som det verkar.Pinsamt är det i alla fall. Vad vore stall Svanstedt utan hästägare, spelare och andra travintresserade? Och utan mediabevakning.

Jag tycker att Åke Svanstedt är en mycket duktig både tränare och kusk men definitivt ingen positiv färgklick för travet. En färgklick som går omkring och tjurar och är långsint ? Nej ,tack. Då uppskattar jag mera Lutfi Kolgjinis inte alltid så genomtänkta utspel. Korkat för stunden ibland men inte tjurig och långsint. Alltid med glimten i ögat.

Traveliten turnerar runt i landet som ett resande teatersällskap och har därmed också fått en viss stjärnstatus. I det ligger inte bara att prestera på topp utan uppenbarligen också att stundom uppträda som en skitstövel vilket nästan är ett måste om man börjar uppnå rockstjärnestatus. Man gör som man vill och skiter i vad omgivningen tycker. Jag ska dock villigt tillstå att det också finns ett stort antal präktiga pojkar i den här cirkusen, i stället överdrivet vänliga.

De många duktiga kvinnor som återfinns i den här cirkusen tillhör alla den senaste nämnda kategorin. Man nöjer sig t ex aldrig med att säga
- tack så mycket
utan höjer alltid tacksamhetsgraden ett snäpp och säger
- tack så jättemycket
Varför ? Är utbudet på mediaträning så skralt så att alla nödgats vända sig till samma mediatränare ?

Det duger också gott med gamla klassiker som Stig H och Olle Goop

Den upplevda stjärnstatusen smittar av sig på travelitens svans, travexperter, spelexperter m. fl. Detta har fått till följd att travsändningarna i TV tenderar att bli lekstuga för pojkarna som ingår i travsvansen. Är Micke Nybrink aktuell för Teaterhögskolan månne? Jag vill påstå att dom här gossarna allt mera kan betecknas som travelitens groupies. Skillnaden jämfört med popvärldens groupies är att dom dessutom uppbär lön för att hänga med dom stora kuskarna och tränarna. Och hästarna.