Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 3 februari 2012

OK då, vi säger väl vinter


Jag som började morgonen med ett vårinlägg blev snabbt återbördad till verkligheten. Vattnet har frusit så morgonduschen får anstå till senare idag. Hur kallt det är ? Bara -15 grader men på marken finns ingen snö som isolerar, därav  en frusen ledning. D hämtar värmefläkten och när denna fått verka en stund inne i labyrinten av rör och kranar så lossnar det förhoppningsvis.

Att det är vinter visade sig oxå ute i trädgårdsrestaurangen där alla behållare var tomma och så väl Hacke som Kurre gick omkring på marken och letade frön. När D såg detta så var hon förstås snabbt ute och fyllde på våra vänners matförråd. Hacke var snabbt på plats och smaskade på de nya talgbollarna.

Mera våraningJag fortsätter att på allehanda sätt intala mig själv att våren är närmare än vad den tilltagande kylan talar om. Ett av de effektivaste sätten att "lura mig själv" är att låta D omge mig med blommor i hemmet. Blommor som viskar "våren är nära förestående".