Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 juni 2014

Kattens hemliga liv

Sigge trivs ute i trädgården bland blommor och blader.
Allra helst i sällskap med matte.

Tittade igår på ett program om Kattens hemliga liv på SVT2. Det handlade om 50 katter boende i  Shamley Green i sydöstra England. Under en vecka följdes dessa katter med hjälp av GPS och kameror för att utröna vad katten gör när matte / husse inte är med. En del intressanta fakta framkom. T ex att flera katter kan dela samma revir och vistas där vid olika tidpunkter. En form av skiftgång kan man säga.

Intressant eftersom jag själv funderat mycket över vad Sigge gör när han är ute. Som du kanske vet skaffade vi en GPS till Sigge för att få närmare kännedom om hans vandringar.  Det var en present till mig från D eftersom hon tycker att jag är väl så pjoltig med Sigge och ropar genom fönstret på honom om han inte kommit hem som han brukar på kvällen.
Det visade sig att Sigge inte alls gick så långt som jag trott utan han höll sig nära hemmet, på och i anslutning till vår tomt. Tryggt för husse att veta. Grannar har dock skvallrat om att han minsann är ute på längre vandringar ibland. Vad gör väl det, så länge han kommer hem igen.

När vi testat GPS:en på honom några gånger så lyckades vi med konststycket att förlägga den. Vi kanske skulle haft en GPS på GPS:en. Nåväl, den dyker säkert upp på nåt osannolikt ställe.