Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 5 mars 2009

Jan Emanuel Johansson, (S)ällsynt korkad

Riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson (S) försök att hyra ut sin villa i Visby för 140 000 kronor i månaden fick hård kritik inom partiet. Nu säljer han huset och avbokar hyresgästerna, meddelar han på sin blogg.

”Allt för att få stopp på ett mediedrev som hindrar mig att förbereda inför kommande uppdrag som riksdagsman,” skriver Johansson på sin blogg i Norrtelje Tidning på nätet.
Stackars lille Jan Emanuel som inte kan förbereda sig för sina viktiga uppgifter som riksdagsledamot när medierna är så eleka mot honom. Pinsamt, bedrövligt, ynkligt, korkat, idiotiskt. Snacka om olämplig som riksdagsledamot.

Anders Borg glömde sopa framför egen dörr

Efter att ha sett gårdagens "Uppdrag granskning" och deras genomgång av hur olika bonussystem tillämpas i Sverige, i så väl privat som statlig veksamhet, så ställer jag mig frågan. Vem kan jag lita på ? Finansminister Anders Borg har redan gjort sig ett internationellt namn genom sitt korståg mot bonussystemen. Dock visar det sig att han har noll koll på hur bonussystemen tillämpas i statliga verksamheter där han och regeringen bär huvudansvaret. Det var närmast pinsamt att höra både honom och AP-fondernas chefer slingra sig. Dom borde skämmas. Det värsta är att jag skäms i stället. Skäms för att dessa figurer representerar mig.
Det var med positiv förvåning som jag kunde konstatera att finansmarknadsminister Mats Odell var den ende som talade ur skägget och verkade förstå vad det handlar om. Han talade i termer av stötande och förtroende vilket är just vad f f a statens bonuskalas handlar om. Det är fantastiskt att de fyra AP-fonderna betalat ut bonusar för 2008 trots en total förlust på 192 miljarder vilket motsvarar 100.000 per pensionär i Sverige eller 8 års totala barnbidrag i Sverige.