Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 28 augusti 2010

Imponerande av Örebro SK

Tog chansen att se ÖSK idag då matchen mot Helsingborg TV-sändes. Örebro-Helsingborg 3-0. Det kunde lika gärna ha varit 5-0 eller 6-1. Jag, som är fotbollsintresserad , har sedan jag flyttade till Örebro 1997 aldrig sett en match med ÖSK. Varför? Ja, antagligen för att jag aldrig tyckt att ÖSK varit nån höjdare.
Nu är det bara att konstatera att det inte är nån bluff att dom ligger i toppen av Allsvenskan. Hur Helsingborg kan var ett topplag är snartast obegripligt.

Är det enkla svaret att svensk klubbfotboll är usel? Kanske, se bara på Elfsborg och AIK som snabbt suddades bort från Europaspel i veckan som gick.

Även om svensk klubbfotboll inte håller utanför landets gränser så finns det ljuspunkter. Titta bara på matchens stora behållning idag, Nordin Gerzic. Vilken lirare!
Dessutom synes ÖSK:s relativt anonyme tränare Sixten Boström ha blivit ett lyckokast. Han har verkligen fått fason på laget. Nu är ju ÖSK ett spelande lag.