Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 8 oktober 2012

En storm i ett vattenglas


Rasism är något som jag starkt ogillar och tar avstånd ifrån.

Skriver detta inlägg efter den storm som uppstått efter det att TV- sportprofilen Bo Hansson använt ordet "svarting" i en sändning av Radiosporten från matchen AIK-Gefle igår. När jag läser hur detta hände så tror jag på intet sätt att det var uttryck för ett rasistiskt synsätt. Man kan väl kalla det "ett olycksfall i arbetet" eftersom det heller aldrig var avsett att gå ut i sändning.

I sammanhang där debattens vågor går höga så tycker jag att det ofta är bra att först "titta mig själv i spegeln". Jag som själv är emot all form av rasism  har  säkert någon gång i något sammanhang, obetänksamt  gjort mig skyldig till ett mindre begåvat ordval. Ett ordval som jag kanske själv inte ens tyckt vara fel men där omgivningen uppfattat det på annat sätt.

Kan det då inte vara tillfyllest med detta. Måste drevet gå till varje pris? Jag ser nu att AIK överväger att porta Bo Hansson från AIK:s kommande matcher. Bo Hansson har varit medlem i AIK i 53 år. Detta noterar jag bara för att det därmed  kan antas att Bo Hanssons åsikter och värderingar är väl kända i föreningen. Vilket beslut AIK än tar så kan därför beslutsunderlaget betecknas som synnerligen gott.

Har du själv någon gång uttryckt dig olämpligt när "mikrofonen varit avslagen"?

Se uppdatering 2012-10-10