Jag brukar publicera mina inlägg tidigt på dagen, men en gång om året gör jag ett avsteg. På Nyårsdagen då jag unnar mig årets enda sovmorgon. Igår firade Sara och Per nyår med oss.
D har dukat till nyårssupé. |
Värdinnan väntar på gästerna. |
Sara , Per och D |
Som alltid på nyårsafton så är matlagningen ett gemensamt åtagande. Denna gång fixade D desserten. Sara och Per lagade förrätt och huvudrätt. Min uppgift var som vanligt att bistå med glada tillrop.
Nyårssupén under tillverkning. |
Denna gång hade vi mixat från olika recept och jag kan därför inte bjuda på länkar till alla rätter. Supén smakade utsökt.
Mandelpotatisplättar med Kalixlöjrom. Vin: Mousserande, Crémant Cattin Frères. |
Grillad tonfisk med papayasallad. Vin: Vitt, Costallina Gavio. |
chokladfudgesås. Till det kaffe och cognac.
|
Alltid lika mysigt i Sinnesrorummet. |
Sigge är den ende av fyrfotingarna som får vara med överallt. Vilket han vet. |
Disa vet var gränsen går. |
Vid 12-slaget bjöds de läckerheter som du ser på bilden nedan.
Champagne Baron-Fuenté La Révélation Tilltugg: D:s smördegspinnar med sesamfrö och parmesansnurror. |
Det finns som du trogne läsare vet många fyrfota vänner i vår familj. Det innebar att Ville, Sally, Elvis och Hilda huserade i gäststugan igår/i natt medan Disa, Nelson, Osborne och Sigge firade i huset med oss tvåbenta. Har man fyrfota vänner i familjen så kan man inte ens på Nyårsdagen stanna hela förmiddagen i sängen som du ser här nedan.
Per på morgonpromenad med Sally, Hilda och Elvis. |
D med Osborne och Ville. |