Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 2 april 2016

Sudden death - nu vet jag hur det känns3-4 i sudden death.
Igår kväll åkte jag på en riktig käftsmäll. Jag var så säker på att MoDo skulle fixa nytt SHL-kontrakt så jag påbörjade detta inlägg redan igår eftermiddag, alltså innan matchen MoDo - Leksand.  

Så här löd inledningen av inlägget då: MoDo blir kvar i SHL vilket gör nästa säsong till den 40:e i högsta serien. MoDo var med redan när Elitserien startade 1976/77 och har åkt ur vid bara ett tillfälle, 1983/84, men tog sig genast tillbaka................................

Men ack vad jag bedrog mig, Leksand drog det längsta strået och resten, ja det är historia nu. Surt så klart och jag hoppas att MoDo kan ta nya tag och snabbt ta sig tillbaka. 
Jag vill, i nederlagets stund, gratulera Leksand till en makalös bedrift. Igår kväll skrev de ett nytt kapitel  svensk idrottshistoria.

Med en natts sömn som distans till MoDo:s förlust så ter det sig fortfarande lika grymt och obegripligt att de förlorar en match som de totalt dominerar, men lika fullt är det snarast logiskt att bubblan till slut spricker. MoDo:s förfall har pågått alltför länge och började efter SM-guldet 2006/07.

Gårdagens inlägg, om ett ämne fjärran från  detta, rubricerade jag Tänk om, tänk nytt!  och det är vad jag tror att oxå MoDo måste göra. De måste börja med att skapa stabilitet i leden.  Det gäller både ledning och spelare. Sedan SM-guldet har MoDo avverkat: 

-10 tränare varav 5 fått sparken.

- 4 sportchefer, alla f d spelare i MoDo.

- 78 utländska spelare av minst sagt varierande kvalitet.

Jag vet inte hur det ser ut i andra elitklubbar, men jag kan i a f inte läsa in någon stabilitet i dessa siffror.

Nej, jag ska inte ge mig in på någon djupanalys och tala om vad som borde göras utan nöjer mig med  Tänk om, tänk nytt! som uppmaning till MoDo inför framtiden.  En framtid som nästa år innebär matcher mot bl. a. Västervik,  Karlskoga, Timrå och Björklöven.

Årets hockeysäsong går nu in i sitt slutskede med SM-semifinaler närmast. Jag följer dessa på avstånd men koncentrerar mig nu på Allsvenskan i fotboll vars premiär äger rum idag.
Allsvenskan som blir extra intressant att följa i år då Norrlands representation fördubblats genom att GIF Sundsvall får sällskap av Östersund.