Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 17 maj 2022

72


Idag är det tre och en halv månad sedan mitt senaste inlägg. Trots att jag saknat bloggandet så har jag inte kommit mig för att skriva. Vad beror då detta på?  Ja, min egen tillvaro har ju förändrats påtagligt sedan 2 år tillbaka och allas vår tillvaro, världen, har än påtagligare förändrats sedan bara knappt tre månader tillbaka och i kölvattnet av dessa förändringar ligger väl förklaringen till att mitt bloggande gått på sparlåga.


Utsikt från mitt fönster idag. Grönska och
blå himmel, så vill jag alltid minnas  17 maj.

Men idag den syttende mai, min födelsedag, så kan det väl passa att jag i vart fall ger ifrån mig ett livstecken.

Undrar du hur jag firar min 72-årsdag?  Jag firar inte alls. När jag fortfarande bodde kvar hemma på Getingstorp så brukade D och jag alltid äta årets första grekiska sallad med vederbörliga tillbehör,  i växthuset just den 17 maj. 

I år har vi redan ätit årets första grekiska sallad. Det gjorde vi när D senast besökte mig här på Sirishof så vi har firat i förskott i år. Helt enligt plan.
                                                                                                 
4 kommentarer:

 1. Stort, stort GRATTIS till din födelsedag. Är tacksam för ditt livstecken, för då slipper jag skriva ett grattis-mejl som jag hade tänkt göra.
  Att inte fira födelsedagar är rätt så "normalt" för mig också. Jag menar, det är inte kul att fira en födelsedag som man inte kommer att "dubblera". Vad jag menar är - 40, okej, 80 kanske man klarar ändå. 50, 60 och 70 - nej knappast att man håller sig på benen till 100, 120 eller 140;-)
  Du är inte den enda som lagt bloggandet åt sidan. Emma verkar också ha kastat in handduken. Himla synd tycker jag. Just på grund av det är så mycket misär inte så långt ifrån oss, men jag vill ändå vara lite rolig (eller konstig) i mina inlägg. Annars skulle man ju deppa ihop totalt. Undviker även dagliga "uppdateringar" om kriget i Ukraina. Som sagt alldeles för deppigt. Och jag kan ju inte påverka läget.
  Så det vore inte heller så dumt om du återupptog bloggandet. Jag menar avgörandes i PL, EM för damer, VM i friidrott och VM i fotboll för herrar. Mycket att skriva om och ha åsikter om kanske.
  Kul med ett livstecken! Hoppas det inte dröjer tre och en halv månader till nästa inlägg;-)

  SvaraRadera
 2. Hallå där! Tack så mycket! Så roligt att ha dig "på tråden" igen. Det här med ålder ska man inte fördjupa sig i. Trots min situation så har jag svårt att känna mig gammal. Förutom på Valborg i år då jag kom på att det var 50 år sedan jag 1972 firade min första Valborg som student i Uppsala. De va tider de. Och vilket firande sen.
  Jag har noterat att några gamla bloggvänner lagt bloggandet på hyllan, men du håller ff fanan högt. Bra jobbat!
  Mycken Idrott följer jag fortfarande och har glatt mig senaste veckan åt att Degerfors sprattlat till med två trepoängare i Allsvenskan.
  Jag återkommer säkert, men när är mera osäkert. En riktigt skön sommar önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. Hej Steve. Roligt att du skriver lite på bloggen. Själv kan jag sakna bloggandet men jag har nog lämnat det. Mvh Katarina,, Fd Kattas Betraktelser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så roligt med ett livstecken från dig. Hoppas att allt är bra med dig. Var sak har sin tid som man säger och det intensiva bloggandets tid synes vara över för oss båda. Ha de gott!
   PS Ja glömmer aldrig din surströmming.

   Radera