Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 14 februari 2019

Nyhet

D:s nygjorda Aperol spritz-marmelad.
Jag har, som du säkert upptäckt, haft rätt sparsamt med inlägg under senare tid. Inte ens några inlägg av härliga måltider som D bjudit på. För det bjuder hon fortfarande på även om de inte dokumenterats så flitigt på sistone. Dagens inlägg har dock matanknytning. D gjorde nämligen en helt ny marmelad häromdagen, Aperol spritz- marmelad. Den smakade jag för första gången i morse. Mycket god blir betyget.
Tyvärr gick det inte att länka till receptet i Allt om Mat , men här kommer det om du vill testa :

Till 5 dl.
3 apelsiner
5 cl Aperol
10 cl prosecco eller vitt vin
300 g syltsocker

Gör så här
1. Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skala av yttersta skalet med potatisskalare. Strimla skalet mycket fint, mät till 1 dl. Pressa ut 2½ dl saft.
2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft, Aperol och prosecco i en kastrull. Koka ihop c:a 5 min. Mät saft och skalblandningen till 3 dl.
3. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning c:a 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.