Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 28 mars 2009

Mona Sahlin - skaffa dig en strateg

Den hårt kritiserade LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin får nu stöd av Socialdemokraternas partiledare. Mona Sahlin har tidigare inte velat kommentera Lundby-Wedins godkännande av de generösa pensionsavtalen till AMF Pensions förre vd.

– Jag har förtroende för Wanja Lundby-Wedin som LO-ordförande, men jag är också med och är kritisk till bonus, höga lönenivåer, pensionsvillkor, oavsett om det sker i ett bolag som AMF eller i SEB eller någon annanstans i samhället, säger hon till Ekot i Sveriges Radio under ett besök i Chile.
Det känns väl tryggt att uttala sitt stöd när hon befinner sig i Sydamerika. Men det hjälper inte, soppan är inte färdigkokt ännu. Här kommer ytterligare exempel på LO-chefens givmildhet: Förre AFA-chefen fick inte bara ett pensionsavtal värt drygt 40 miljoner av LO-basen Wanja Lundby-Wedin.
De sista åren fick Torgny Wännström, 62, både mångmiljonlön och superpension – samtidigt.
Precis som de två vice vd:arna Gunnar Söderberg, 62, och Lars Öhrstedt, 65.

Dessa generösa fallskärmar var Wanja Lundby-Wedin med och godkände för ledningen på AFA Försäkringar, som delvis ägs av LO.
Enligt LO:s presstjänst vill hon i nuläget inte kommentera AFA-ledningens mångmiljonklipp.
Tror jag det. Det blir väl allt svårare att slingra sig och hitta trovärdiga förklaringar.
En tröst i eländet kan vara att hon nu har Mona Sahlins stöd. Nu får dom slå sina kloka? huvuden ihop för att ta sig ur soppan.