Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 9 september 2015

Måltider i stället för mål

Jag hade ursprungligen tänkt skriva något om gårdagens EM-kvalmatch Sverige - Österrike 1 - 4.  Så hade det nog oxå blivit om resultatet blivit 3 - 1  som jag hade tippat. 
Men varför fördunkla denna vackra septembermorgon med mörker när det finns mera lustfyllda företeelser att skriva om.
Tänk så mycket trädgården har att bjuda.
Hade jag  haft detta inlägg i tankarna tidigare så hade jag förstås som vanligt oxå bjudit på ett antal måltidsbilder, men nu blir det bara ord eftersom jag inte tagit några sådana bilder. Det blir några andra bilder i stället.
Nyskördade tomater.
Ofta äter vi mat som uteslutande kommer från vår trädgård,  från naturen eller är lokalproducerad. Särskilt vid den här tiden då det är skördetider och tillgången är extra god.
I måndags bjöd D på en himmelsk omelett gjord på pinfärska Bergaägg och för dagen nyplockade kantareller som D och Nelson hade med hem från sin skogspromenad. 
Igår bjöds jag ugnsrostade grönsaker. Potatis, morötter, palsternackor, tomater och lök. Självklart smaksatt med kryddor från trädgården.
Rödbetor till dagens sallad.
Idag ska D bjuda på en sallad med  rödbetor, chevreost, sallad, gurka, ärter och plommon. Måltiden kan förhoppningsvis intas på uteplatsen jämte glasverandan.  Det blir en skön avslutning på  dagens trädgårdsarbete.  Den här veckan, med strålande sol och blå himmel från morgon till sen eftermiddag, är perfekt för "höststädning" i trädgården.

Jag tycker att det är en oerhörd lyx att ha möjlighet att äta som vi gör . När den mat jag äter smakar och ser ut så som jag förväntar mig. När jag alltid vet vad den innehåller och framförallt att den inte innehåller några okända/skadliga tillsatser.

PS När jag igår kväll tittade på fotbollen så huserade D i köket och gjorde plommonchutney för vinterns behov. DS
Härlig plommonchutney.