Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 februari 2012

Sticker man ut så syns manAlla kan vi väl parkera fel ibland. Men hur fel? Eller tycker du att du parkerade rätt RANELID? Den personliga registreringsskylten kan bli alltför personlig ibland. Så här skriver Transportstyrelsen på sin hemsida :Personliga registreringsskyltar fångar andras uppmärksamhet – en bra idé för dig som vill visa vem du är!

Vårkänslor

I morse när jag bara satt och  gjorde ingenting så hörde jag för första gången i år fågelsång i trädgården. När jag tittade ut så framstod det som klart. Våren kommer mycket tidigare i år. Vid en titt på min vädersajt så kunde jag konstatera att det idag är 25 grader varmare än motsvarande dag i fjol. Prognosen för de närmaste 10 dagarna visar på plusgrader varje dag. Vad mera behövs för att övertyga om en tidig vårankomst.?


Björn Ranelids "Mirakel"


Björn Ranelid talar om kärlek i låten. Olle Kirchmeier/SVTFrån att ha varit icketittare på Melodifestivalen så gjorde jag igår ett undantag. Många märkliga bidrag har passerat revy genom åren och på den listan ligger Björn Ranelids "Mirakel"  i toppskiktet. Säga vad man vill om Björn Ranelids bidrag, det kan tveklöst inte beskyllas för att vara en kopia av någon tidigare hit. Björn Ranelid själv, han lämnar som vanligt ingen oberörd. Texten till "Mirakel". Ja, vad finns att säga om den? Utan att ha läst något som Björn Ranelid skrivit så låter det som Ranelidska.