Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 december 2009

Regeringen kryper till korset

Passande nog är det Kd-ledaren och socialministern Göran Hägglund som å regeringens vägnar nu kryper till korset för att ha gjort fel när man skapat de nya sjukförsäkringsreglerna.

Det är pinsamt att nu se hur eftertankens kranka blekhet hårt ansätter regeringsföreträdare när dom ska försöka slingra sig ur det människofientliga regelverk dom skapat för att "hjälpa" sjuka till rehabilitering och en möjlighet att komma tillbaka till ett värdigt liv och kanske också ett arbetsliv.
Också Cristina Husmark Pehrsson är nu benägen att ge Försäkringskassans personal den ursäkt dom kräver.

Denna plötsliga helomvändning stärker inte mitt förtroende för regeringen. Det befäster snarare hur farligt det är att sitta i den skyddade verkstaden Rosenbad och därifrån läsa av temperaturen i samhället. Nej, ut i verkligheten med er !

Jag tycker dock fortfarande att Försäkringskassan reagerat alltför sent. Någon fler än den tidigare ordföranden Inger Efraimsson måste väl ha kunnat se och inse de förödande konsekvenserna.