Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 4 april 2014

Publikkontrakt - ett bra initiativDu måste skriva på ett kontrakt för att  i fortsättningen
komma in på Helsingborgs matcher.

Efter den tragiska händelsen då en man misshandlades till döds i samband med den Allsvenska premiärmatchen mellan Helsingborg - Djurgården så tar HIF nu  ett nytt grepp.
Alla som vill in som publik på framtida matcher får skriva på ett kontrakt där man förbinder sig att följa ett antal regler som uppställts. Skriver man inte på kontraktet eller bryter mot reglerna i kontraktet så är man inte välkommen på Helsingborgs matcher.

Jag tycker att det är ett bra initiativ. Ett första steg, någonstans måste man ju börja.  Det är inte verkningsfullt att bara högljutt ropa på åtgärder från andra. Från samhället/politikerna, från polisen, från fotbollsförbundet. Klubbarna har ett stort ansvar och det är rimligt att de oxå tar det första steget.

Det finns ingen quick fix för att komma till rätta med fotbollsvåldet utan jag tror att man måste jobba långsiktigt och påverka människors beteenden och värderingar.  Få publiken att använda sunt förnuft, att visa respekt för varandra. Då kan det vara lämpligt att börja med 11 lättbegripliga regler.